24 Kasım 2006 Cuma

dutch gıda sektörü

bu konu çok eğlenceli. ama özet geçicem.. belirtmem gereken temel gerçekler: süpermarketlerde ürünlerin üstünde SADECE dutch yazı var, şanslıysam bazen fransızca. bütün ürünler 1 KİŞİLİK - paketlenmiş 4 tane dolmalık biber, 20 0gr kıyma falan. şööle kiloyla sebze almak zor. çorba için rendelenmiş sebze- 50 gr gibi tuhaf ürünler mevcut. hatta avuç içi kadar peynir satılıyo, yine bi kişilik.
haliyle sadece 1 kişi için olan ve ne olduğundan emin olamadığınız ürünlerle eve dönüyosunuz.

dün malum bi 170 kişiye falan sarıldım. (4 kişiyle toplamda 560-600 arası sarılma. videosu youtube yolunda, link veririm.) ve lakin, zaten hasta olmak üzereyken 2,5 saat sokakta insan avlamak iyi gelmiyo. hele bi de açsanız...

neyse, sarılgaçları topladık yemek yapıcaz..

bende coşku hat safhada zira elimde schnitzel var. makarna da kaynamakta.. allahım doyucaz..
makarna muhteşem.. et de pişti.. "hımm biraz kalın yaa bu niye ki"... sonra kesmek üzere çatal bıçak saldırıyoruz, aman allahım cordon bleu muamelesi çekilmiş, içinden bi şi akıyo!!
hiç bozuntuya vermeyip ağzımıza atıyoruz derken 4 kişi birden tükürüyo...

ne olabilir içinde?
schnitzel'in içinde?
etin içine ne koymuş olabilirler?

FISTIK EZMESİ!!!

hani tamam patatesle yiyosunuz ama et?! insaf!


öğle yemeği niyetine ekmek (bildiğin kepekli krakerimsi şey), peynir (bildiğin düz kaşar) ve süt (bildiğin yağsız süt) tüketen bir miletten bahsediyoruz. unutmuşuz bi an.

fıstık ezmesi ya.. böhü.

4 yorum:

enne dedi ki...

Ben de bir anıyı hatırladım şimdi. Hollanda'da bir aileye misafir olmuştuk eşimle (Gigi yoktu daha). Çok şeker insanlardı ama yemek kültürü, yoktu işte. Sabah kahvaltıda önümüze birer dilim tost ekmeği koyuyorlardı, kendileri de birer dilim acayip sert kek gibi bişi ile kahve içiyorlardı. Baktık ki aç kalıcaz, dedik ki getirin kardeşim ekmek torbasını ortaya, yedik üçer beşer dilim, oh be. Tabii şaşırmıştı zavallılar. Öğle yemeği olarak da bize 1 dilim salam ve ekmeği ikiye katlayıp sandviç haline getirilmiş 1 dilim tost ekmeği ile birer elma vermişlerdi. Canlarım benim, biz o ekmekleri daha otobüse bindiğimiz anda yiyip öğlende hamburgerlere gömülmüştük oysa.
Neyse ki bu sevimli Dutch aile buraya geldi de onlara kebap,köfte,balık,ne bulduysak yedirdik. Sadece kokoreçi sevmediler. Artık gidersek bizi iyi besleyeceklerine eminim.

Fıstık ezmeli tavuk düşünemiyorum ıyyy.

THe MaN WhO SolD ThE WorlD dedi ki...

Fıstık Ezmesi dedin kalbimi çaldın...:) Ya yemeğin içinde olmasına kızdığını düşünerek bişey demiyorum, ama Fıstık Ezmesinden hiç haz etmem diyorsan seni kınıyorum ve yorum sayfasında oturma eylemi yapıyorum ta ki "yok öyle değil" içerikli bir açıklama yapana kadar hıh! :)
Oh rahatmış burası..:p

jasmingreentea dedi ki...

naçizane toplam 2 günlük bi hollanda ziyaretim olmuştu bir eğitim vesilesiyle. şahsen pek meşhur peynirleri dahil yedikleri ne varsa (pek bişey yok tabii) yavan gelmişti bana. hatta aç kalmıştım. açlıktan oda servisinden istemek zorunda kaldığım gayet basit sandviçi bile becerememişti adamlar yaw! yazık bu millete. lezzetli bişey yemeden doğup yaşayıp ölüp gidenler vardır aralarında. hele o sacma beyaz ekmeklere yağ surup surup yemeleri yok mu... "uyanın ahali! bu yedikleriniz yemek falan degil, kandırmışlar sizi!" diye haykırmak istemiştim sarışın beyaz tenli efendi arkadaşlara. hadi ben 2 günde baydım, senin durumun nicedir, sana koli gonderesim geldi.

deryik dedi ki...

enne: ah ah tahmin ederim... türkiyede ihya olma anlarını canlandırdım gözümde bi an, az kaldı geliyorum :)

mwsw: şu an karşımda resmen litrelik fıstık ezmesi var. şampiyonların kahvaltısına itiraz etmiyorum yani :) kendisi ekmek üstünde güzel, tavuk içinde değil...

jasmingreentea: hint, endonezya, çin, türk ve yunan lokantaları diyorum :P ama koli göndericeksen olur tabiii.. gerçi ben burda bi yer buldum, su böreği bile var, ince belli çay falan. nam nam.

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker