3 Kasım 2006 Cuma

duble rakı ve zeki müren paşa...

...tek kişilik çilingir sofrası etmez. olsun. yetiniriz madem. makarna eşliğinde içilen rakının bile ağlama hissi yaratması bize mahsustur. bu gerzekler "aa anason ay bizde de var galibaağ" seviyesinde. nasıl anlatılır o şenlikli sofra? nasıl içirilir? şaraba yazılan şarkıya rakı içmeyi nasıl anlatırsınız?

daha içince ağlamayı anlamıyolar.
seher yeli desenize bi ingilizce.
bi de dalgalanıp durulun lütfen.
yar diyin.
gönül diyin.
deneyin. o kadar zor ki.



not: fısıldamak tıp! oyununu ihlal etmeyen bi çocuk hilesidir. oyunu bozmaz.


2.not: bir yangının külünü ah bu şarkıların gözü kör olsun aşiyan yollarından (ne de olsa) dalgalandım da duruldum. sağlığınıza. içelim güzelleşelim. başka kimse bu lafı etmiyo, değerini bilelim. içelim güzelleşelim arkadaşlar. içelim sağlığınıza.
alnınızdan öptüm ıslak ıslak.

4 yorum:

Tugc dedi ki...

Icelim guzelleselim..Ben de bu hafta icicem, ama raki filan degil malesef.. Votka ve bira...

koray dedi ki...

yarasin -ki yaramamasi icin bir neden yok. bi ara, rakidan bagimsiz bir ortamda, gavurlara 'oksuruk surubu' dedirtmeye calissana :) sonra da olanlari yazarsin; hepsi ayri komik oluyor nitekim!

Adsız dedi ki...

deryiiik. sen ki uzaklardan bize post yazan, hollandadaki temsilcimizsin. her koşulda dimdik dur şekerim. rakının güzelliği işte. gerçi ben hiç içemem amma memleket havası - suyu - kokusu. buram buram.

deryik dedi ki...

tuğçe: işte ben rakı içmeyi teknik bilgi seviyesinde bilen biri olarak gerçekten özleyebildiğimi fark ettim. ondan bu hal. yoksa bira votka güzel şeyler :)

koray: öksürük şurubu mu? :)) kesinlikle deniycem :))

lavender: ben de tamamen kokudan içiyorum, hop bi anda bütün masa meze doluyo ve şarkı başlıyo. yoksa rakı sofrası benim için "dedesinin peynirini tırtıklayan küçük deryik" anısıdır genellikle :))

fakeplasticfirl ve vintage biscuit: sizin yorumları yayınlayamıyorum, bi şi yanlış oluyo ve hop- error! çözmeye çalışıcam elbet. diğerleri halloldu en azından :) fakeplasticgirl: ağlamak yook gülmek vaar.. efkar güzel şey bazen... ama arada :)
vintage: sağlığa içki içmek de ne güzel bi şi di mi? :)

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker