31 Ekim 2006 Salı

bilet uçak paella malthus

-zanzaracım ben de artık bilet bakmaya başlasam iyi olur di mi kasım geliyo..
- ne dedin? artık mı? artık mııı? deryik yok bilet yokk.. corendon falan bitmiş yokk..
- e işte tamam artık ben de bakmaya başlayabilirim.


planlarıma göre 24 aralık günü doğu avrupa semalarından yeşilköye süzülüyorum ve lakin...

amsterdam'dan ankaraya direkt uçuş niye kıt, olanlar niye pahalı? ben illa yeşilköy üstünden mi çankayaya gidicem? istanbul'a gitmişken bikaç gün kalsam annem beni yer mi? acaba dönüşte mi öyle yapsam? dönüş uçağına yetişir miyim? bileti daha almadım gerçi. yani olmayan bileti dert etmiym ben. di mi. normalde edilmez.

yeni sinir harbi konumuz bu: uçak bileti.

bu arada mutfakta paella girişimim olacak birazdan. dualarınızı eksik etmeyin. hani en azından ona yakın bi şi olsa yeter. deniz ürünlü pilav olsun tamam.

mutfak benim için sınavdan kaçış cennetiymiş, yeni keşfettim.
üstelik karın da doyuyo.. oh mis... malthus okiycam bi yandan. bööle yazılacak bi şi yok pek.

aaaa vizyona tam altı (6) türk filmi girmiş oralarda, özellikle 5 vakit'i görmek istiyodum ben...bi de efes blues festival başlıyo... gidip görün gençler. bu kadar yetişebiliyorum oralara buralardan.


dip not: şu an karşımda duran "paella pişirmek için paellera gerekir" cümlesi beni benden aldı. türk usulü saldırıcam demek ki.

5 yorum:

Deniz dedi ki...

Deryik, idda ediyorum ki bu isin tez yazma asamasinda artik su boregi acip bamya dolmasi (boyle bir yemek varmis, bamyalari doldurup o minik sivri kulah gibi olan kisimlarini ters olarak kapatip, ayy yazarken icim kiyildi, yole zor ve zahmetli bisi) yapma raddelerine geleceksin. Cok tanidik gordum ben bu hali yahu:)

Paella konusunda da, markette cesitli boy ve ebatlarda yari mamul paellalar var, basarili oluyorlar (bi kere yedim, belki de o an cok actim, ama iyiydi iste) aklinda bulunsun.

Hem geldi stampot falan mevsimi, ne paellasi?

Tugc dedi ki...

biletlerini genellikle gidis donus almaya calis.. o zaman daha kolay ve de daha ucuz olur..
Internet uzerinden turkiye biletleri genellikle daha pahali oluyor, benden soylemesi..
Acentalarla konus, ozellikle Turkiye'deki, en iyi fiyati onlar veriyorlar.. ;) kolay gelsin...
Benim de bilet tarihini degistirmem gerekiyor.. 21 aralikta da ben Izmir;e ucuyorum ;) ben ozlemedim ama daha evi..cok cabuk gecti 2,5 ay sanki..yada ben alistigimdan oyle geliyor .

deryik dedi ki...

deniz: valla olur olur... kendimden korktum dün, su böreği olmasa da bi paçanga falan denerim belki. paella kendiliğinden gelişti bi baktım bütün malzemeler var (evet, buzdolabımdan midyeyi ahtopotu yengeci eksik etmem :P). dondurulmuş gıda sektörü sağolsun.

tuğçe: gidiş dönüş bakıyorum ben de ama işte ankara olması sorun oluyo, nasıl halledeceksem... sen alşmışsın artık tabii :) gerçi sen okyanus aşarken ben şurdan 3 saat uçamazsam yuh bana :P

Deniz dedi ki...

Ha bi de sekerim bu siz ankara kuslarinin cezasi sanki, su kadar yildir dirkt Ankara'ya hesapli bilet gormedim ben. Hic fena bir bahane degil Istanbul'a sooyyyle bir ugramak icin ama, neden olmasin yani?

Bir de aktarmayi gozun yiyorsa -ki neden yemesin- Swiss su aralar en hesaplisi, ben iki seferdir kullaniyorum. Corendon'a ve Onur Air'e bin basar elbette, Klm'i satacak kadar basarili buldum ben. Hem Zurich havaalani sirin ve hos bir yer.

Yazin donerken tarihin asagi yukari belli olur olmaz al biletini sen yine de Deryik'cim, soyle mart- nisan gibi. Yazin 'izin sezonununda' (ay gurbetci jargonunu oyle bir icsellestirmisim ki, bunun baska bir adi vardi, ama neydi diye dusunuyorum simdi) mumkun degil kac para verirsen ver bilet bulamama ihtimalin var, yazik olmasin sana.

ayşin dedi ki...

5 Vakit amma da süper filmdi. Sonradan izlemişsindir, bana da katılıyosundur gibime geliyo.

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker