18 Aralık 2006 Pazartesi

sabahın 9unda

gözler açılır. google scholar sen bizim her şeyimizsin. benim çatlak bölümüm tez konusunu beklemekte. 11 bölüm arasından paçası tutuşmuş gibi acele ettirilen tek zavallı biziz tabii ki. deryik'in aklında bulutçuklar var soru yok. google scholar bana soru formunda bi cümle kurdur.

"köye dönüş projeleri'nde toprak reformu eksikliği: tekrar kırsallaştırma ne kadar mümkün?"

gibi bi soru kırıntısına açgözlülükle saldırı. bu aslında iki soru. ikiye bi bölsek. ama evet evet ikisini bi arada inceleyen makale yok. makale yoksa nasıl kaynak bulucan deryik? yok ben bi kaşıniym şimdi, sonra kaşırlar nasıl olsa. evet hımm... soru en azından. öhöm.

hem sonradan değiştirme hakkım var canım.


bi de amerikalı bi kız bana üstünde "tülay german, '62-'87, burcak tarlasi" yazılı bi CD verdi. zaten omzunda ay yıldız dövmesi var. has amerikalı üstelik, içinden.
burası tuhaf, diyorum size.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

var oyle birkac amerikali :) Genellikle oyle olmasalar da, birkac turk hayranina rastlamak mumkun oluyor.. Benim bi arkadasim var, yazin turkiyeye geldi, sonra simdi de exchange e bilkente gidiyor.
Tezinde basarilar :D

Adsız dedi ki...

deryik hanım yahu o dövmeli bayanı bir çaktırmadan takip edin bakalım, arada bir sağa sola küfredip kaçıyor mu ya da sokaktaki tabelalara vuruyor mu ya da araba sürerken tek eli camdan sarkıtıp vitesi de serçe parmağıyla mı değiştiriyor? yoksa o ?? yok canım artık :) bu arada şu an çalan deli kızım uyan şarkısı nı -ki en sevdiğimdir- size armağan ediyorum.

Adsız dedi ki...

sonradan değiştirme hakkının verdiği rahatlık gibisi var mı deyik? yoook! :D

Aleksi dedi ki...

hmm, google scholar. Benim de şu son dönemdeki favori sitem. Bi de JSTOR var. Gerçi ona sadece okul içinden girebiliyon. Makale arayıp, önce abstractini anlayıp, gerekirse introductiona bakıp, seçmeye çalışmak, çoğu zaman indirdiğin 3 mb lık pdf dosyasının bi boka yaramadığını görmek, acrobat reader'ın bilgisayarı boşuna yavaşlatmış olmasına hayıflanmak... Offff...
daha hızlı bir bilgisayar istiyorum. Mümkünse pili de uzun gitsin. Hatta erke dönergeci ile çalışsın...
buradan sana the white stripes dan "seven nation army" i gönderiyorum. Bir de bonus olarak WHO dan "My generation" gelsin. Tüm sevenlere...

deryik dedi ki...

tuğçe: teşekkürler efendim :) yok bu kızımızın öyküsü blogun derinliklerinde saklı aslında.. azmin zaferi, bulabilirsin :P

emir bey: ahaha çok eğlendim :)) uyandım ben, bak sabahın 9unda hem de :P

lavender: ah ah sorma, bu rahatlıkla zaten nereye kadar sürer bilmiyorum...

alx: erke dönergeci konusunu yakalamak üzereyim... valla benim daha pratik isteklerim var: biri okusun, bana anlatsın, benim yerime seçsin, ben yazarım. budur.

Aleksi dedi ki...

çok bedavacı gördüm seni deryik. İstersen tezini de başkası yazsın olsun bitsin.
O değil de, ne olacak bu tarım destek politikaları. Sorarım sana deryik, nereye varacak bunun sonu. Kırsal kalkınma, kırsal kalkınma diyorlar. Bunu dönüm başına para vererek mi yapacaklar deryik.
Bence sen tez konusu diye bunu seç. 17 ocaktan önce de bitir tezini. Ödev vermem lazım. Elini çabuk tut. Bak hala blog okuyor. Git arip sayfasına falan gir, araştırma yap. Hadi, hadi...

Aleksi dedi ki...

ya evet, ben iyi değilim.
belli oluyor galiba.

deryik dedi ki...

alx: toprak reformu diyor susuyorum. dönüm başına para verirlerse ağacıklar zengin olur o kadar. kırsal kesimin %85'i toprağın %42'sine sahip, toprak ağaları, ki %1 ediyo nüfusun, toprağın %12'sine sahip. kırsal kalkınmadan anladıkları makinalaşma ve tercihen şehirleşme, bana ters o anlayış.

iyisin iyisin bi şi yok. ben yarına 2 adet ödev teslimiyle boğuşuyorum.
arip'e de inanmıyorum, bu da böyle biline :)

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker