14 Eylül 2011 Çarşamba

tay tay tay tay

sabah sabah bir haber:"polisin cevap bulamadığı soru".
haber radikalde, onlar da milliyetten almışlar.

haber içeriği enteresan. emniyet bakanlığa, "eşcinsellerin üst aramasını kim yapacak?" diye sormuş. iyi niyetliler heralde ki, "normalde nüfus kağıdına bakıyoruz ama farklı tercihler olabiliyor" filan demişler.
bu kısma en son gelicem de nolur bi habere bakın, 10 yanlışı bulun. ben ilk 3'ü vereyim mesela:

1) konumuz, yani en azından emniyetin sorusu, eşcinseller. fotoğrafta ise tabii ki bir trans birey var. çünkü tüm eşcinseller transtır ya da olmak ister. çünkü canım ülkem efemine erkek karakterlerine hönkür hönkür gülmekten 40 yıldır bir arpa boyu yol alamadı. sırıtan memur ise bonus.

2) fotoğraftaki trans bireyin yüzü filan açık. çünkü o "temsili travesti". bir kimliği, haysiyeti mi var ki doğan medya grubunun her aklına estiğinde suratını kullanmasından rahatsızlık duysun? umumun malı artık o, polis de kullanır, eşcinsel nedir trans nedir farkı bilmeyen cühela medyacılar da. nolucak ki yani? aynı gazete işine geldiğinde pazar günü enteresanhaberlereki'ne "eşcinsel çift romantizmi" dosyası filan hazırlar. nolcak ki sahiden?

3) fotoğraftaki trans bireyin yüzü açık olduğu gibi, yanında da polis memuru var. yani kendisi "olağan şüpheli". gözaltında üst araması gibi bir haberde kullanıyoruz ki aman diym, suçla ilişkileri kesilmesin, zevkle hazırlayıp zevkle okuttuğumuz "travesti dehşeti!!!" manşetlerini ima edelim.

sabah sabah sinire kestim. bu nasıl bir cüret, nasıl bir saygısızlık, nasıl bir hadsizlik?! ben mesela bomba imhasını izleyen bir erkek muhabiri tutup "fuhuş baskınında yakalanan şaşkın erkekler mahalleliyi güldürdü" haberine malzeme yapabilir miyim? kıyametleri koparmaz mı? en basitinden diyorum. neyse haber ayrıca milliyetin ana sayfasında. orada da bir taşla iki kuş, "üst araması fantezisi" için bir kadının göğüslerini arayan kadın memur fotoğrafı seçilmiş. yapılan yorumlara girmiyorum bile.

bu hadi, ana akım medyanın, doğan'ın genel tavrı. çok sevdiğim ve hasss kişiler olduğunu bildiğim köşe yazarlarının olduğu radikal de aynı bokun laciverti işte. hani pek bi hassas ruhlar olarak kendi gazetenizi mi okumuyorsunuz? nedir bu yani, nasıl olabiliyor? neyse, bordro heralde.

emniyete geri dönelim. nüfus kağıtları ve tercihler arasında kaybolmuşlar. kimi neyi nasıl nerde ne yapmalılar? çok doğaldır, çünkü hâlâ o lanet "cinsel tercih" lafına takılmışlar. gerçi "ipneeeaa"ye göre, hortum süleymana göre bayaa bi yol alınmış, kabul. böylece 50 yıl öncesinden 40 yıl öncesine ilerlemişiz. şimdi umarım, emniyetimiz gelecek yüzyıl içinde "cinsel kimlik ve yönelim" terimlerini öğrenecek. tay tay tay tay. sonra işte öğrenince, insanların nüfus kağıdı renklerinin ötesinde kimlikleri olduğunu da öğrenecek. tay tay tay tay. bu arada, bu soruya bu yönde cevap verebilmek için "hususunda değerlendirmeler" yapması gereken taraf, adalet bakanlığı; ama henüz bu konuda bir hüküm yok. yönetmelikler tebliğler genelgeler filan lazım yani. hadi o tarafa da bir tay tay tay tay.

ayh yani. aygghhhhh.

Hiç yorum yok:

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker