26 Ekim 2008 Pazar

dici dici dici..

digitürk!

sebep buymuş!

lig tv!

maçlar efendim blog üzerinden yayınlanıyomuş. telif hakkıymış. ne ayıpmış. çok güzel.
blogger'ı aramışlar kimse açmamış efendim. o kadar büyüklerse halletsinlermiş. youtube bak nasıl da işin başına geçmişmiş. tez kellesi vurula!

yani peh blogger.com, nasıl oldu da sen lig tv'nin haklarını korumazsın?!
biz de madem, yüzbinlerin hakkını ihlal ederiz, zira bizim orda bu işler parra parra parrayla. misal deryik para kazanmıyo, hakkı yok. liralar liralar, bozulmasın aralar. lig tv'ye kol kanat gerseymiş. peh.

tabii ki telif hakkı ihlal edilmesin. ama işin acı tarafı, misal bu ülkede her gün koca koca kanallar türk filmlerini evire çevire gösterirken, o filmlerin oyuncuları aç, açıkta ve hasta ölüyolar; çünkü telif hakkı oyuncuyu kapsamıyo. hababam sınıfının repliklerini de bu sayede ezbere biliyoruz mesela. lig tv kadar bile umursanmayan onca emek... yılmaz güney'in filmlerinin yegane kopyaları depolarda çürüyo, sanat müzeleri nemden haşat halde. korsan kitap/ müzik gırla. ve telif hakkı derdimiz: lig tv! digitürk! 22 adam ve bir topun ürettiği paranın gücüne bakın siz! blogu olan erkek milleti de rica edicem, izlemesin. nolur ya. izletmeyin de. uyanın. kerizlenmeyin. su topu filan izleyin ne biliyim. kapatın dici dicilerinizi bi süre.

ama bitmedi:

"konuyla ilgili bir uzman" demiş ki efendim, kolayı varmış, önce TC VATANDAŞLIK NO ve TELEFON NUMARASI alındıktan sonra blog açma İZNİ verilmeliymiş!!! dahiyane!!

gülemedim bile. isterlerse altın rehber tadında fişlesinler bizi? nicklere göre alfabetik, sıradan davalanırız kolayca. izin ne bi kere hem? daha ip no takibiyle malum blogları bulamayıp herkesin başını yakan bi sisteme mi güvenicem? devletten izinli blog! yok ya! hollandada açıp gelsem peki, nolucak? ya taşınırsam? muhtardan ikametgah yanında blog belgesi de mi alıcam? gerzek misiniz şaka mısınız?! bu kadar mı fişleme meraklısısınız? tamam teknolojiden bihabersiniz uzmancım ama korkmayın, ısırmaz. abc seviyesindeki bilgimle ben bile biliyorum bunu. blogger.com yetkilileri size kaba etleriyle gülebilirler yalnız, çevirmene kızmayın.

yaa işte böyle. lig tv yani. kalın enseliler cemiyetinin bi diğer ayağıyla da tanışmış olduk.
şimdi buyrun oturun anlatın derdinizi. eğitimsen'i adnan hocacılar kapatır, blogları lig tvciler. yaşasın teknoloji, yaşasın iletişen türkiye. yaşasın rakiii şiş kebaap baklavaaa. ayda 9.99'a, girilemeyen binlerce site hizmeti!

6 yorum:

mermaid dedi ki...

ikametgah senedi, savcılıktan temiz kağıdı, hatta hatta sağlık raporu falan da verelim, aa bu kadar verdik zaten internet için deli para ödüoruz ayrıca blog başına da vergi koyulsun bence, o la la, ama çok blog var en iisi, akbil sistemi, monitöre falan bi "bibibiiip" bi kaç blogu olanlara aylık akbil, yemek bloglarına halk ekmekten indirim falan gider bu, durmak yok yola devam!

ALDI BAŞINI GİTTİ dedi ki...

Gerçektende inanmak istemiyorum.
Şaka gibi..

ESTHER dedi ki...

türkiyedeki bu internet sansürü mevzusu içler acısı... aslında hepten dijitürkün kaprisi de demiyorum sonuçta gitmiş şikayet etmişler. telif hakları ellerinde bi bakıma haklılar.haklarını hukukla çözmeye çalışmışlar.

ama herşeyi eline yüzüne bulaştıran bir hukuk sistemimiz var. sadece bir blogu kapatmak yerine, olayı bütün blogspot.com'u türkiyeye yasaklayarak insanları mağdur etmeye getirenlere sinirleniyorum...

Adsız dedi ki...

arkadaş rasgele okudum. sonrada tanıdım.beklemezdim böyle okulun artist, kokana görünen kızlarından birinden güçlü bir yorum yeteneği vede yazı çıkacağını.sadece bu yazı için değil ama genelde güzel olmuş. Ankara yorumlarını da anlıyor ve katılıyorum.napalım umarım birgün döneriz steplere de tadını çıkarırız değerini bilerek. iyi eğlenceler sana...

deryik dedi ki...

ah bi de ben de tanısaydım, iyi olurmuş. yine de teşekkürler. artist/kokona göründüğümü de öğrenmiş oldum :)

Bespelled dedi ki...

Hahahaha, koptum. TC kimlik numarasıyla açılacakmış blog artık. Bu yorumun masum Türkmerkezliğine bayıldım. Evet, o zaman digiturk sakin uyuyabilecek. Bu uygulamadan sonra bloglar haklarını ihmal edemez.

Bence bu güzel öneriyi blogger.com-a göndersinler. Çok kolay gerçekten. Blogunuzu açmaya çalıştığınız zaman karşınıza çıkan sign-up sayfasına “e-mail”, “password”, “name” gibi alanların yanı sıra “TC kimlik numarası” diye bir alan da eklenecek. Çünkü

1- TC kimlik numarası olmayan biri niye blog açsın?

Dünyanın hangi yerinde ikamet ederseniz edin o alan çıkacak karşınıza (yoksa digitürk nasıl sakin uyusun?). Öyle, Türkçe haliyle çıkacak—tercüme edilmesine de gerek yoktur çünkü:

2-Türkçe bilmeyenin TC kimlik numarası mı olur?

Yabancı olup TC kimlik numaranız yoksa:

3-Ha, öyle insanlar da mı var?

Bütün alanları doldurup “send”-e bastığınız zaman da karşınıza öyle bir yazı çıkar: “Başvurunuz kaydedilmiştir. Lütfen blog izni için TC kimliğiniz ve nüfus cüzdanınızla en yakın Türk devlet memuruna başvurunuz”.

Bu uygulamayla bloglar güzelce kontrol altına alınır. Hatta yanında kolayca her blogda Atatürk’ün en az bir fotoğrafı yayınlama zorunluğu da getirilebilir.

Yalnız, korkarım ki bu uygulama yürürlüğe girer girmez, ABD kıskanıp blog başvurularında “Social Security Number”’ın da zorunluğunu getirmek için blogger-a başvurur. Pis emperyalistler!

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker