10 Aralık 2007 Pazartesi

keç

dini kısmını bilmem. Adana büyükşehir belediye başkanı "bayramda keçi kesin" demiş. açıklaması şu:

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Kurban Bayramı'nda ormanların korunması için keçi kesilmesini önerdi. Türkiye'de 5-7 milyon hayvanın kurban edildiğini belirten Durak, "Türkiye'de 6 milyon keçi var. Vatandaşlarımız keçi keserlerse, bu işi bir kalemde bitiririz" dedi.

güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum ama Aytaç Bey'in bir kalemde bitirmek istediği şey resmen TÜM türkiyedeki keçi popülasyonu. ve bunu yaparken bir de sevaba girerek bir taşla iki kuş vurmak istiyor- adana belediyesinden pazarlama taktikleri. ekolojik denge nedir, o hayvan ormanda dağda ne işe yarar bilip bilmeden cin fikirlerle ortaya çıkmak çok acı. bir benzerini tavuk itlafını takiben keneler bastığında görmüştük. ya da çekirge istilaları. yine bir adet insanoğlunun ağzı açık doğaya hayran olma seremonisi: "vaaaon tavuk haa, kene haaa"...

keçi deyip geçmeyin aytaç bey. yarın öbür gün kılına hasret kalırsınız. zira otlayan hayvanların hepsi öyle dümdüz çim yemiyo. inekler mesela (sıkılacaksanız bırakın burda, uyariym), otun üst kısımlarını yerken, koyunlar diplerini kemiriyo. safi koyununuz olursa örneğin, otlağınızda ot kalmaz, yenisi büyüyemeden yer koyunlar. sonra o bölgeye kuş gelmez zira kuşlar otların arasına yuvalıyor. nedir, yabani otlar sarar etrafı. dikenli. küçük memeliler bölgeyi terk etmeye başlar. ortalığı bolca sürüngen basar. keçi bokunda yararlı böcekler bile büyüyo olabilir. falan filan. özetle kıvırcık koyununuzun güzel gözü için doğadaki dengeden olursunuz. mümkün.

hem keçi inatçı hayvan. allahtan. onun yerine hafif bir zooloji bilgisiyle keçinin hasarını azaltacak bir şeyler bulunabilir. maksat toplu kıyımdan önce niyet.

3 yorum:

jelatin dedi ki...

Bebeğim,
İneklerin otların üst kısımlarını yediğini, koyunların ise diplerini kemirdiğini bilen bir insansın. Bilmem farkında mısın? Bu vaziyetin beni cidden korkutuyor. Hadi master'ını bitir de eve dön artık. Korkuyorum.

dünyanın en şahane insanı dedi ki...

doğanın dengesini belirlemek doğanın elinde değil benim ellerimde. keçilerle ilgili bir planım yok. rahat uyu.

deryik dedi ki...

jelatin: bitti bitti ahahaha.
dunyanin en sahane insani: tamam kaptan.

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker