1 Aralık 2007 Cumartesi

stabil.

bugun efendim, miskin bir gun. okunmamis gunlerin gazetelerine bakip daralma gunu. ucak dusmus, suryani rahip kacirilmis, bir kepceyle coken borsa, yeni sosyal guvenlik yasasi, izmirde uyari atesi falan... derin nefes alip, "sag bastan say" haliyle yavasca okuma.

haberleri gec, yazarlar da basli basina bi haber. namik kemal zeybek demis ki, kimse ateist olamaz, onlar oyle saniyormus, namik beyden kacmamis. Gercekten mi? olamaz! diyor.. ve lakin ben sordugu sorulara gayet net "yoo hayir" diyecek insanlar taniyorum. o zaman sistem cokuyor sanirim. yazisinda "niye kimse ateist olamaz"dan ziyade (zira bu cumle "kimsenin ateist olabilecegini dusunmuyorum" degil, bir yargi cumlesi ve izahat gerek, bir tek ornek degil) Islam'da Allah kavramina giris-101 tadinda aciklamalar var. Enteresan sekilde %99'u Musluman olan bir ulkeye bir kez daha aciklamak istemis kendisi. "Hayır siz tanrı tanımaz değilsiniz... Sadece Tanrı'nın adını değiştiriyorsunuz. Madde, tabiat, tesadüf, evrim diyorsunuz" demis misal. Hmmm... bayaa, boylesine genis bi kavram yani Tanri? Tabiat diyen de, tesaduf diyen de aslinda tanriyi taniyor zira Namik bey tanri tanimamayi tanimiyor! bir nevi "sogan acidir, hayat acidir, demek ki hayat bir sogandir" mantigi. Ya da Namik bey deizmi ateizme tercih ediyor. daha katlanilir buldugu belli.

Saygilar benden, yalniz bir dahakine alakali baslik atarsa sevinirim. Hatta bence bir dahakine nasil bir alakayla kosekomsusunun dini tercihine dair yazi dosendigini de aciklayabilir belki. neyse.

Radikal'e daha cok kadin yazar gelsin feybuk grubu kuralim mi seker?

Manisali gencleri radikal yazi dizisi olarak yazdi/mis. Lise ogrencisiydi onlar. biri 14 yasindan ufakti. ben 11dim o zaman. iskence gorenler. roman olup cikiyor imis. okunur umarim. Turkiye'de ilk kez iskenceden hukum giydi polis. ilk kez "evet var" dendi. polisin polisi bulup da mahkemeye getirememesi gibi trajikomik haller yasandi. yokmus gibi yaptigimiz olaylarin en kocaman harflerle hayatlarina kazindigini bize bagiran insanlar onlar... duymak gerek. bu ulkede hala sosyalistim demenin, kahrolsun fasizm demenin (dememis olmak bir yana) deme ihtimalinin iskencelik oldugunu gosteren haller. o yazilari yazmadilar; ama yazsalar ne olurdu? "parali egitime hayir" dedi diye...

bugun 72 milletten okul arkadaslarim yemek pisiricek. okuldaki tek turk olarak bir basima turkiye masasi acip yemek servisi yapamayacagimdan sizler icin "dunya mutfaklari ve turk damak tadi kiyasi" testini yuruticiim. napalim artik, gorev bekler.

ilim cinde bile olsa gidiniz tabii. sangay guzel bir sehir ve lakin ucus 13 saat suruyo, aklinizda olsun. uzak yani. uf.

oda topla koli bul icini doldur. yollar bekler deryik, ufaktan.
hayat basvuru formlarina sigacak kadar olmamali yahu. ne bileyim... olmasin.

1 yorum:

narsis dedi ki...

Hırrr... Ateizm. Ben de cahilmişim. Birkaç yıla geçermiş. Okumalıymışım. Kuran'ı, mealini, hadisleri vs. Tütütütü. Yazıkmış bana. Hırhhh

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker