23 Aralık 2007 Pazar

hcg okumalari

evet tutamıyorum.. bir pazar sabahı hcg okumaları. hafif ateş, yarı boş bavul.. olsun.

yazısını yazış nedenini anlıyorum, tamam. niye sinirlendiğini de anlıyorum, tamam. ve lakin bir uçtan bir uca savrulurken arada kırıp döktükleri nedir, aldırdığı yok. bilimsel geçerliliği olmayan bir araştırmayı yine bilimsel bir alan olmayan gazeteden okumuş, sinirlenmiş. hcg'yı tutmayın. ben kelime seçimleri konusunda, cümle kuruş konusunda hassasım. özellikle biri bunu "yorum" adı altında bir gazete köşesinde yapıyorsa. elden ne gelir, herkesin bir takıntısı var. cümlelere paragraflara gelelim:

Sevgili okuyucular, Allah aşkına siz kimsiniz? (...) Elbette önce insansınız ama daha sonra da Türksünüz, Müslümansınız . Kiminize Kürt, Arap, Laz filan diye alt kimliğinizle de hitap edilebilir, az bir kısmınız Müslüman olmayabilir; lâkin hepiniz Türk Milleti'nin mensuplarısınız. : yani bu eşittir türksünüz müslümansınız. kısaca. uzatmayınız. türk milletinin mensupları olarak, otomatikman. yazımın tamamı "etnik" türklerle ilgili; ama açılışı vatandaşlık üzerinden yapıyorum. laz kürt filan. falan filan. teferruat. az bi kısmınız müslüman olmayabilir. az ama.

Türkiye'de aslâ bir 'kimlik sorunu' yoktur. Sadece, belirli maksatlarla ortalığı karıştırıp huzurumuzu bozmak isteyenler vardır.: zira kadın, eşcinsel, genç, çocuk, köylü, göçmen vs olmayı ve buna bağlı kimlik sorunlarını görmezden geliyorum. benim için kimlik etnisitedir, kafa kağıdıdır (deryik notu: ne komik, ben olsam türkiyede kimlikler sorunu vardır derdim. neyse).. orda da türk müslüman yazıyo. tıp. bu söylemi de devletten ödünç aldım ben, 1980den beri bi gıdım ilerlemedim. sorunları inkarı çözüm sanıyorum.

Hristiyan Batı, tâ Haçlı Seferlerinden beri, Anadolu coğrafyasının Müslüman Türklerin yurdu olmasını bir türlü kabullenememiştir. Bu güzel vatanın sahibi olan Türklere daima müstevlî ve barbar gözüyle bakılmıştır. Onlara ve kompleksli bazı aydın tâifesine göre, 11. yüzyılda gelen bir avuç aşiret, Anadolu 'nun 'gerçek' (!) sahiplerini kılıç zoruyla Türkleştirmiştir: (deryik notu: e tabii ki sindirememiş batı kısmına katılıyorum kısmen. dedim ya mesele ne dediği değil nasıl dediği.. neyse, yazalım..) yani gelen her müslüman türktü ve her türk müslümandı. 11. yy anadolusundaki zerdüşt türkler, pagan türkmenler falan filan- ters bana. mehmet karakalemin çizimleri falan. fasa fiso. gök tengri kısa bi süreydi, unutmaya çalışıyoruz. türklerin islama geçişi topluca, bi gecede oldu ya zaten... bi avuç aşiretten ziyade, misal, osmanlı isyan eden köylerin nüfuslarını topluca balkanlarla değiştirmişti. bunu ders kitapları diyo ama ben lisede bile tarih okumadım.aynı hıristiyan batı gayet hıristiyan bizans'a da saldırmıştı ama teferruat. ayrıca "bu güzel vatanın sahibi müslüman türklerdir" derken ırkçı olmadığımdan çok eminim zira geriye kalanları az önce "filan" ve "az bi kısmınız" diyerek konuya dahil ettim.

Böylece, genlerimizin Yunanlılarla daha yakın olduğu iddia edilmiş; ayrıca Mezopotamya vurgusuyla Kürtler, Urartu vurgusuyla da Ermeniler kastedilmiştir. : ee yani? kürt, ermeni olsak nolur be kuzum? bu kadar mı kanını donduruyor? yunandan azıcık kan geçmiş olsa damarından mı akmayacak? "o da var, biz hepsiyiz, neden seçelim ki" demek bu kadar mı zor? dehşete düşmenin sebebi nedir? ermeniler urartulu mu? daha demin türkler urartulu değil demedin mi? ne diyosun sen?? şu an mezopotamyada kürtten çok arap yaşamıyor mu? noluyoruz? asurlular kürt mü? sen geldiğinde o adamlar bi anda tası tarağı toplayıp yok olmadı ya. ya da senden önce bizans, helen geldiğinde? asimile olmak nedir 101.

Gülünç iddialara cevabımız... Bu saçma iddiaları bir sohbet yazısı çerçevesinde cevaplandırmak zordur. Ancak, çok özet şekilde bazı hususlara temas edeceğiz: tabii ki bir hcg klasiği olarak, çoğul konuşuyorlar ki ağırlığı artsın. buradaki maddeler görece akla mantığa uygun. hasan ve celal güzel güzel anlatıyor. ilk 2 maddede kendisiyle, son maddede de 2. maddeyle çelişiyorlar. olsun varsın. her ikisinin de etnik olarak türk ve din olarak müslüman olduğunu beynimize kazıdık, hiç unutmiycaz.

Benim Çorum'lum Hattuşaş'lı değildir; adı da Şappililulium değil Mehmet'tir. Benim Polatlı'lım Gordion'lu değildir; adı da Midas değil Oğuz'dur. Benim İzmir'lim Efes'li, Milet'li değildir; adı da Hasan Tahsin'dir. Benim Van'lım Tuşba'lı Haldi değil, halis muhlis Halit'tir: haliyle ben Çorumluma hattuşaş'ı anlatmam, Polatlım gordion'u bilmez. binlerce km öteden taş izlemeye gelen sarı pipililere acıyarak bakarız. benim Çorumlum Gordionlu değildir ama ne fayda, Çorum Çorum olmadan önce Gordion'dur aslında. hayır hayır, direneceğim bu fikre. bi gün olsun "izmir efes'i de kapsıyor, bu toprağın tarihi ordan başlıyor, ben yaratmadım belki o tarihi ama ben koruyorum ve ben bununla gurur duyuyorum" demesinler aman. ayrıca hala -li yapım ekinin birleşik yazıldığını bilmiyorum. has türküm ama ben-- türkçe türkçe.

****

neyse dediğim gibi... bir hcg okuması daha burda sona eriyor. ben "hepimiz hititiz" demiyorum elbet, e değiliz çünkü. bugün bir yunana (ki yunan kelimesi iyon kelimesinden gelir) iyonyayı hatırlattığınızda bunu aşağılama sayıyor zira o kendine hellas demiş, helenleri hatırlamak istiyor. ve lakin canımın içi, helenden önce iyondun işte. az buçuğun. hani belki biz de.. bi ihtimal.. şanlı türkiye cumhuriyetiiii ve yüce osmanlı imparatorluğuuu olmadan önce ufak tefek şeyler olmuşuzdur, birileriyle karışmışızdır... nolur yani? genetik ilmi der ki karıştıkça kuvvetlenir genler. ari ırklar en zayıflarıdır yani aslında. kafatasçı olacaksak bari mantığımız doğru olsun.

özetle yine bir hcg duygusallığı yaşadık ben ve ben. tamam, duyurduğu araştırmaya biz de karşı çıkıyoruz ama kendisine katılamıyoruz maalesef. hasan ve celal, ben ve ben yine yeniden hayalkırıklığına uğradık. bi dahakine... tercihen içlenmeden yazınız. kimse sizin türk-islam kimliğinize göz dikmedi. benim gibiler için konuşuyolar, hani değil 5 bin yıl, 3 kuşak ötesinin izini yitirmiş bi kısım var bu ülkede, savaşlarla. gen haritasını bilmeyen ve aslında bilmek de istemeyen birileri var. karışmakta beis görmeyen. gizlice bundan huzur duyan. var işte bi grup kimliksiz piç, neylersin.

sakin. derin nefes hcg. geçti.

6 yorum:

anselmo dedi ki...

değmez kelimelerini harcamaya

Tugc dedi ki...

HCG okumayı genellikle ilk 3 satırdan sonra reddediyor bünyem..3maymun gibi davranmaya yatmaya çalışıyorum, ki iğrenç bir tutum bu 3 maymuncuk benim için, en sonunda "hadi be yok artık ya uffff" diyerek yazılar sonlanıyor. Keşke diye başlıyorum, keşke diye bitiriyorum. Sabır gerek..

mermaid dedi ki...

kop deryik kop:

http://www.milliyet.com.tr/2007/12/13/son/sontur08.asp

deryik dedi ki...

anselmo: belki de... ne bileyim işte. sinir yapıyo.

tugce: sinir yapıyo ama okumak lazım- da başka bi gazetede de olabilirdi.

mermaid: denedim ama kopamadım, link açılmıyo :)

ne yazdı ne yazamadı dedi ki...

deryikooo! hcg kim diye düşünüyordum ki birden jeton düştü. amaaaaan boşver ya, bırak konuşsun allahaşkına.
urartu kısmında koptum ben yalnız. ne urartusu be? niye kimse bana daha once boyle bir gonderme yapmadı? aynen ben de en çok dedemin kim olduğunu biliyorum o da babamın babası, bir de onun babasının kaç kardeş olduklarını filan biliyorum. ama anne tarafında sadece 3 jenerasyon. hatta babaannemin ailesi hakkında hiç bir bilgimiz yok. seninkine benzeyen bir sebepten ama ben ağzıma almiyim polemik filan çıkmasın boş yere.
hiiiç sinirlenme sen tatlışkom, değmez inan bana. boyle zamanlarda: avaz avaz ağlama değmez hayat bu gozyaşlarına şarkısını soyliycen. ilaç gibi.

Adsız dedi ki...

Oley be orta asyalı değilmişiz çok sevindim :D

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker