3 Aralık 2007 Pazartesi

dünden devam

yıldırım türkerin kalemi olayım. ceza mercii hakim ve savcılara dair bir araştırma.
bir de okumaya teşvik için bir alıntı:
ülkem söz konusu olduğunda hukuk mukuk dinlemem.

6 yorum:

narsis dedi ki...

İki gün önce bu haber çıktı - devletim söz konusu olunca hukuk mukuk dinlemem diyen hukukçumsucuklar, biz de Ferdi Tongsir'den ders alan insanlarız sonuçta, gazeteyi saklayıp adama götüreyim dedim. Sonra unuttum ve üzüldüm. Sonra bugün bir Radikal aldım, oooh Yıldırım Türkerciğim yazmış aynen. Nasıl olur da bayılmayız sonra biz bu adama?

jelatin dedi ki...

Bazen kimin yanında olacağımı şaşırırım. Kimi lanetleyeceğimi bilemem. Yine öyle bir durum. Bu olay, jiple kaçan 20 yaşındaki gencin polis tarafından vurulması hadisesi, oldu; ben izledim, sustum. Lakin hemen herkesin yaklaşımında dikkatimi çeken bir şey var: işkenceci psikopat polis tiplemesinin bu polise de aynen yapıştırılması. Psikopat, manyak polis. Hakkı olmayan bir işe kalkıştı. Vs vs. Birden, "alkollü araç kullanıp, polisten HIZLA kaçan adam"ın acıklı bir tarafa konulması. Şöyle bir manşet gördüm bir gazetede: EHLİYETİ KAYBETMEMEK UĞRUNA CANINDAN OLDU. "Çocuklarını okutmak uğruna belediye otobüsü altında ezildi." der gibi. Hazır, Kenan Evren birkaç hafta önce, "Evet, o dönem polisi biraz rahat bıraktık." demişken, yani hazır konu açılmışken üzerine üzerine gitme durumları. Canımı sıkıyor. Şu hayatta en içimi acıtan şey, beni en korkutan, başka birisinin hatası, düşüncesizliği yüzünden ölmek. Haberi okur okumaz da o geldi aklıma, o jip polis tarafından fark edilmese, bi kare sonra gencecik birinin ölümüne sebep oluyor. Hiç yokken.

Tabii bunlar zincirleme giden olaylar, bir nevi domino taşları. Alkollü araç kullanan insanevladının ehliyetini çorba parası karşılığında azat edersen, arabayla birisinin ölümüne neden olan kişi 1 ay yatıp çıkarsa; o adam da şehiriçinde polisle kovalamaca oynama cürretini bulur kendinde. Anlıyorum. "Polis Amca, gerekeni yaptı." değil işaret ettiğim nokta. Yalnız bu durumun kolayca, düşüncesizce, kısa yoldan "ZATEN TÜRK POLİSİ PSİKOPAT. BU DA ÖYLE. NE İŞKENCELER YAPIYOR ONLAR BİLSENİZ"e bağlanabilmesi canımı sıkıyor.

deryik dedi ki...

narsis: yildirim turker fan klab.

jelatin: valla tekerlegine ates edebilirdi. yolunu kesebilirdi. ates edene kadar bircok yolu var. dedigini anliyorum; ama alkollu arac kullaniyo diye polis kursunuyla olmek de bayaa uc bir nokta. hadi tamam adam alkollu arac kullanmasin, mumkunse saga cekmeyi bilsin. kovalamaca oynamak onu kurban yapmiyor, ama olmesi yapiyor. polis de nerde duracagini bilsin yahu; bunun egitimini almiyor mu? zira bu adam da polisin dusuncesizligi yuzunden olmedi mi neticede? sinirsiz guc kullanimi degil mi bu? ehliyetinden mi olurdu, bir daha trafige mi cikamazdi o baska; ama kursunla olmezdi sonucta. trafik polisi bu adam, terorist pesinde ava cikmis asker degil.
ha polis illa ki psikopat degil tabii ki. ama guc kullanimi konusunda az biraz sinirini bilmesi gerektigini dusunuyorum. ya da psikolojik destek saglanmalio adam gibi. zira milletce polisten korkuyoruz; guvenmek yerine. ben guvenebilmeyi isterim.

jelatin dedi ki...

Haklısın, aksini iddia etmiyorum. Hiç kimse hızlı gidiyor diye öldürülmeyi haketmiyor. Beni geren, medyanın işi kanlı bir iyiler & kötüler karşılaştırmasına götürmesi. "Ehliyetini kaptırmamak uğruna..." nedir yahu! Arkadan ver, Requiem for a Dream melodisini; önde kepli&gülümseyen fotoğraflar... Çok çok acıyıp, bir kez daha küfredelim polise. amanöf

Neyse... Anlaşılan, kendimi ne kadar iyi anlatabildiğim şüpheli. Eyvallah

deryik dedi ki...

yok yahu jelatinim anladim ben. yani medyanin haberi oyle verdigine dikkat etmemistim zira bilgisayarsizliktan ana baslik okuyorum. sori.

Tugc dedi ki...

Yıldırım Türker bence Türkiye'nin en iyi birkaç köşe yazarından biri, fakat her ne hikmetse çok insan bilmiyor. Doğruyu söyleyip, yazanı 9 köyden kovma olayı mıdır ki..
Yıldırım Türker fan club kurduğunuzda, 2. kez sormadan ismimi kondurun lütfen.
Pazartesileri radikal'in sitesini açıp, onun isminin görünmesi için kalbim atıyor.

Hak, hukuk mu demiştin? Kim kaybetmiş de bulmuşlar..Cumhuriyet Başsavcısının telefonunun, zirve yayınevindekileri öldüren kişilerle karışması durumdan, hak-hukuk kavramını yere kim düşürmüş? Olsa olsa cep telefonunun sim kart yuvasına koyup, "yok gitti, aaa kaybolmuş, neyse artık napalım" cılık oynarlar onlar.
Yok, gitti deryik.. Hadi uyuyalım. Budur.

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker