20 Kasım 2007 Salı

başbakanın ağzının içine bakmak

böyle bir durum var evet. biz dönem dönem başbakanın ağzının içine bakıyoruz "du bakali ne diycek" diye. böyle bir iki hafta falan baktırıyo kendisine. "hedele hödölö-- dermişşim eehhehe" falan bile yapıyo arada. başbakanın açıklayacaklarını dehşetle bekleme hali.
misal:

cumhurbaşkanı adayı olucak mı?
o aday değilse adaylar kim?
referendum paketinde ne var?
cumhuriyt balosu nolucak?
Irak'a giricez mi?
başbakanın "kapsamlı paket"i ne?

bakınız, ilk soru... milletçe adamın iki dudağının arasına kitlenmiş "hadi caanım hadi bi tanem, söyle artık canısı.. aaa...aaabbb..duullllaaahh...." diye bekleştik mi, bekleştik bir iki hafta. o da naz etti, "ay banane banane söylemem söylemem, kaf dağından bir demet yasemen getirip zemzem suyuyla sularsanız olur" falan dedi. ay ay- bekleştik. basınımız beyin fırtınası yaşadı, az buçuk borsa dalgalandı, ayşe arman'dan yaşar büyükanıt'a kadar herkes söz hakkını kullanıp bahse girdi falan. ay! daraldım.

yani hala gözümüzün içine bakaa bakaa bize deniyo ki, yöneticilerin şeffaflığı, bizim geleceğimizle ne yapacaklarını açıklamaları onların keyfine kalmış. "evet dersem hayır anla, hayır dersem belki demek" kıvamı, günlerce seni beni keriz gibi bekletip, toplu medya falına yattığımız stresli günler yaşatmak-- başbakanlığın raconundan. "efendim ertuğrul özkök meraktan isilik döktü" haberi gelmeden açıklamıyo.

yani tamam, politika bu, diplomatik durumlar var falan... ama insan kendine bir tür televole ortamı yaratır mı? çağla şikel'e gelen "ne zaman evleniyosunuuuz" sorusuyla aynı sıklıkta siyasi sorular sorulmakta kendisine. o da bazen böyle, kasımpaşa raconu/demirel sivrizekalılığı karışımı cevaplar veriyo: "olmuşsaağ olmuştur ama olan nediiirr, bilmiyorsaak olabilir miiiğğ eveeeaaat"falan diyo. haddiiii bi 10 gün daha "ni dimek istedi" falları.

şimdiii... mühim soru:
ben bu başbakanı ciddiye almalı mıyım?

siyaseten evet; ama benimki tamamen kişilik bazlı bi soru. hani medyayla "banane banane söylemem söylemem"cilik oynayana kadar, insan der ki "perşembe günü açıklıyorum, o zamana kadar da bu konuyu sormayın". misal yani. Az buçuk İsmail Cem raconu. Star TV'deki kırmızı koltuk programı gibi "Spammkk!! varan biiiirrr" falan efektleri olmadan, adam gibi, siyasi saygınlığını koruyarak... seni beni de adam yerine koyarak... zira ben adama ilkokul anketi soruları değil kendi geleceğimi soruyorum, öyle taze gelin edasıyla ihihihihi'lemekle olmuyo bu işler.

ay neyse... ben bu her ay sahte doğum sancısı yaşayan medyadan da bunaldım. bir adamın iki dudağını resmen ilahi bir seviyeye çekecek kadar o dudaklara bağımlı olmamızdan da.

tutarlı, uzun soluklu politika fakirliğimizin en acı yanı bu:

türkiyedeki en popüler "ünlü" (a.k.a celebrity) başbakan. her açıklaması olay oluyo.
bu yüzdendir ki bir ibrahim tatlıses, misal, başarılı bir politikacı olabileceği sanrısına kapılabiliyo. neticede beyanat onun işi. üstelik bıyıkları daha gür.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

ertuğrul özkök'ün isilik dökme durumuna bayıldım. çok yaşa sen yahu (:

Adsız dedi ki...

ertuğrul özkök'ün isilik durumuna bayıldım. deryik çok yaşa sen yahu (:

Adsız dedi ki...

ya şimdi adam gerekeni yapıyo.. geri kalan dudak meseli de erturul abimin eseri saolsun.. ne yansıtıyosa o. altedemedi ya, abdullahtır abimdir ama cumbaba olması şık değil yawusu da "bak kemal tanca postal üretir haa" sı da işe yaramadı ya,eminciği de işe yaramaza çıktı ya, işte her ne yaptıysa elinde kaldı ya..

şimdi onun medyasını okumiyalim, dinlemeyelim ! zor valla onun yerine en az 2 farklı medya grubu daha okuyalım, en azından başlıklara ilk sayfalarına bakalım efenime söylim deryik sen dinle.

Adsız dedi ki...

ortada kitlenecek sadece medya var baskada kimse beklemiyor dudaklarını.hep atıp tutma olayı.basbakan kendiside demişti seçime 1 hafta kala açıklayacağım diye medya kendisi diretti yada muhalefet..akpyi bilhakis sevmemde.seçilen seçilmiş daha ne isiliği kalmıs ancamı dökmüş:ergoğan kurnaz onu bilirim sadee ne zaman ne söylenecekse o zaman söyler bekleyenlerde çatlar, isilik dökeryada kurt......

Tugc dedi ki...

Aslında bizim gerçekten Hülya Avşar'a filan ihtiyacımız yok. Yani onlar da ünlü kalmak adına, başbakandan arta kalacak şekilde absürd anlamsız şeyler söylüyorlar. Öyle süper bir gündemimiz oluyor.
Böyle başkan bir de burda var sanırım. Slovenya'ya gidip, tüm basının önünde Thank you Slovakia diye bağırmıştı filan. Ne güzel sansasyonel-ablak başkanlar..
Ondan anlaşıyorlar bence.
Yalnız ben bir şey daha ekleyeceğim.
En ünlü ikinci medyatik insan Büyükanıt. Kenan Evren'le fena kapışırlar sürekli medyada olma bakımından bence.
Halk olarak kameralara aşık bir milletiz.

Adsız dedi ki...

Siyaset içerikli okuduğum en matrak yazıydı sen çok yaşa Deryik Sultan emi :) Resmen bakancık-cıklarımıza yollanacak kadar güzel bir post hatta mektup olmuş. İbo olayıda ayrı bir malzeme. Yaw ne alem kızsın yürü be Deryik sen hep bu tarz kal emi. Resim olmadan yazıları ile okuyarak çoştuğum nadir insanlardansın valla yalanım varsa abdullah gibi bıyıklarım olsun :)

Adsız dedi ki...

burda istediğin yorumu yayınlayıp yayınlamıyorsunuz sansür yakısmıyor size.

deryik dedi ki...

isimsiz: ben hicbir seyi sansurlemedim su ana kadar. sadece gelen yorumlari bastan bilmek istiyorum. en fazla gec onaylanmistir zira her gun internete girmiyorum. 1,5 yildir yayinlamadigim 2 yorum oldu: biri benim vucudumla ilgili taciz, ikincisi de blogumla ilgisi olmayan ve benzer bir sey gelirse yayinlamayacagimi soyledigim bir yorumun devamiydi. 4-5 tane de 1 hafta arayla onayladiklarim oldu, gmail yuzunden...

baska bir orneginiz varsa buyrun beklerim. ama once oturup bir zahmet butun yorumlara bir bakin, burada yayinlanmis yorumlar sayesinde uzun uzun tartisildigi bile oldu. istemedigimi yayinlamasam heralde karsit fikir olamazdi, degil mi?

kafaniza gore konusmayin rica edicem. her onaya acik yorum illa filtreleniyor demek degil. 1,5 yilda, 600 kusur yazida bir tek yorum soyleyin konuyla ilgili, taciz icermeyen ve benim yayinlamadigim. tek bir tane. buyrun.

atip tutmadan once konunuzu iyi bilin. zira bu da size yakismiyor.

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker