6 Kasım 2007 Salı

8

sekiz asker dönüyor, adalet bakanımız üzgün. adalet yerini bulmamış sanırım: şehit istermiş canı-- öylesi evlaymış, yoksa işte böyle adamın arkasından konuşurlarmış. sevinememiş. hayır hayır, hastalıklı bir hal TABİİ Kİ değil bu, binlerce makul izahat var birinin diri olmasına sevinememe hali için. Hatta bunlar o kadar makul ki o beyinlerde, evladının canının korkusuyla titreyen o annelere babalara çocuklarının diriliğine sevinme hakkı bile vermiyor. bir gün bile tutmuyor çenesini, bırakmıyor ki hasret gidersinler, şöyle doya doya bi koklasın oğlunu. oysa öyle mi ya, cenazeleri olsaydı "oğlunu koklayamadan gömdü" derlerdi, biz omuz üstünden paşaya sarılmış yaşlı amcaya zoomlar, üzülürdük. neticede 8'ın kafasına sıktığınızda ve o zarifçe sağa devrildiğinde, evet evet o bir sonsuz işareti, öylesine poetik bir ölüm olacaktı. "8 asker sonsuza uğurlandı" falan.

sevinememişler. "politik çıkarlar için alet olan canlar" haline gelmiş çünkü o sekiz-- ne komik di mi, ölüleri politikaya alet ettiklerini görmeme hali. ölüyü diriyi. hem o hem öbürü, herkesin ölüyü diriyi politikaya alet ettiği bir hallerde değil miyiz zaten?

türk askeri şehit düşmesini bilirmiş. bunlar çürük yani. herkesin asker doğması gereken topraklarda, ölemediği için doğumda edindiği kimliği kaybedenler. yeterince asker değilsen yeterince türk de değilsin, bil bakalım sen nesin?

ne yazık devletin birine "dirin ölün kadar bir şey ifade etmiyor bana" diyebilmesi. ah nasıl isterdi adalet bak bakı şahin, tam teslimat anında arbede çıksın, 8 kişiden 5i ölsün ama geri kalan 3 kahraman bütün teröristleri temizlesin... kahraman ve şehit, ikisi birden olurdu işte.

sıfat fetişi. kahraman, şehit, tutsak, korkak, hain...

bütün bu sıfatlar içinde ölü ya da diri olmanın bi farkı yok. sıfatın kadar varsın. sonra gazetelerden fal tutma devletimizin biricik vatandaşları yorum kutucuklarında "şehit düşseler daha iyiydi, çocuğuna nasıl izah edecek?" diyebilir işte.

vampirimsi bir kan açlığı- başka bi adı yok bunun. politik analizlerde kendi hayatını öne sürmeyen adalet bakanının adalet koltuğunda oturmasının saçmalığı kadar basit.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Bütün yazdıklarınıza katılıyorum, bu çılgınlık beni de çok korkutuyor. (Sonunda beni bile bloglines'dan çıkarıp yorum bıraktıracak hale getirdiler :)

Peanut Butter and Black Coffee dedi ki...

azina saglik. ne dediysen hepsine kafa salladim ben burda.

jelatin dedi ki...

Arkadaşım,
Gerçekten bir süredir bilgisayarı açar açmaz girdiğim tek blog seninki. Sayfamın sağ tarafındaki linklere tıklamaya üşenir oldum. Diğer bloglarda ne olup bitiyor, haberim yok. Kendi sayfama bile girmiyorum hatta. Direkt browser'a deryik yazıyorum, çıkıyor. Yaşasın. Radyoda, lab'da, evde. Anlatmak istediğini en güzel şekilde anlatan sensin.

Öpüyorum.

DeLiCeVaT dedi ki...

inanılmaz derecede militarist bi toplum olduk, beni en çok korkutan şey bu... herkes kan içmek istiyor, hani dedeleri bıraksalar silah alıp dağa çıkacağım diye tuttururlar, çıkarlar mı çıkamazlar mı bilemem ama çıkarlarsa sonları bu 20 yaşındaki gençler gibi olur en iyi ihtimalle.. kimsenin düşündüğü yok o çocuklar neler düşünüyor, 20 yaşındasın, topu topu 3 el ateş ederek dağlarda yıllardır savaşan bir it sürüsünün karşısına çıkarmışlar...

o kadar hayalin var yaşama dair, belki sevdiklerin var hiç gitmeyen gözlerinin önünden, onlardan vazgeçip intihar edemedin diye vatana ihanetten müebbetle yargılanıyorsun... kaç kişi kendi isteğiyle ölümü seçebilir ki seve seve, ne için olursa olsun? hele 20 yaşındayken..

vatan haini bunlar değil mi? babası zengin ya da politikacı olup da çürük raporuyla askerden kaçmadıkları için, dağlarda uykusuz haftalar geçirirken karda kışta facebook ta kendileri için oluşturulan gruplara katılamadıkları, siyah kurdeleli profillerinden atıp tutamadıkları için belki de..

bir haftadır bütün online portallarda internet mücahitleri, polatcıkları tarafından yemedikleri hakaret kalmadı çocukların, hatta oğlunu çürük raporuyla yurtdışına kaçırtan bir başbaşkanın bakanı da son noktayı koydu.. yazık

deryik dedi ki...

return2: yine bekleriz efendim-- daha iyi gudnemlerde insallah :)

PBBC: burdan cok korkunc gorunuyo be azo.

jelatin: hehe simardim ben :)ve lakin kendi sayfana gir bi siler yaz ki F5 F5 kalmayalim buralarda. optum aynen!

Emir Bey dedi ki...

yo yo bence sırf bu değil de asıl yapmak isteyip yapamadıkları şey ve bu yüzden böyle saçmaladıkları şey şudur ki dtp li millet vekillerini dövmek ve onlara küfretmek. bakanların hepsi için geçerli bu (baş ve cumhur da)

dedikleri lafta çok net saçmalıyorlar ama demek isteyip diyemediklerinde saçmalıyorlar mı bilemiyorum.

belki o noktada ayrılırız =)

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker