18 Ağustos 2010 Çarşamba

darya

sabah 7.45'ti. ilk kez ofise gelmeden, kuşluk vakti internete girdim. bi yandan da ütü yapıyorum, en sevdiğim sabah sporu. söyleniyorum. aylardan beri doğru düzgün haber alamadığım, sesi çıkmayan, arkadaşlarını uzaktan özlemeye dayanamadığı için görünmezleşen, bunu bildiğim için düzenli olarak dürttüğüm marisolden mail var. biricik perulum, latin ablam marisol çok aşık, çok mutlu ve nişanlı. kahve falındaki sakallı adamla. bu kısmı biliyorum zaten - söke söke aldığımız bir haber.

mail şöyle başlıyor: "düğün bu aralıkta olacaktı; ama bir yıl ertelendi". aman allah diyorum, kötü bi şi çıkmasın, nolur nolur nolur. derkeeen:

 şubatta marisol'ün bebeği oluyor!
marisol'ün bebeği kız olursa, adını darya koyacak!
"kız hissediyorum" diyor: darya garcía-blásquez inurritegui ! 
"affettin mi sessizliğimi?" diyor!

ben ağlamalı gülmeli, bir şaşkın sevincin ortasında, elimde ütüyle kalakaldım.
ispanyolca telaffuzu kolay olsun diye e'yi a yapmış. bi de açıklıyor deli! benim de beynime vurdu herhalde, "zaten farsçası öyle" diye anlatmışım uzun uzun. kaldım, kalakaldım. dondum. elimde ütüyle.
kuşlar mı öttü, güneş mi parladı bi an bilmiyorum.
tek bildiğim okyanusu yüzerek aşacak kadar mutlu olduğum. erkek olursa da hiiiç fark etmeyecek.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

haha, 5 yıldır kızım olursa koyarım dediğim ismin böyle karşıma çıkması da ilginç oldu. e li versiyondan yola çıkmayıp oraya direk varmıştım ben. ama bu hikaye de pek sevimli olmuş haydi kendimce affettim ismimin çalınmasını :

ps. sex and the city nin charlotte un yıllardır kızına koymak istediği ismi arkadaşlarından birine kaptırdığı bölümü 3 dakika önce izlemişken hem de. ilgünç

deryik dedi ki...

güzel hikaye ama di mi? bence de affedilmeli.

Adsız dedi ki...

blogunda benim göremediğim ama aslında var olan bir mail adresi var mı:)?

deryik dedi ki...

hmm blogumda yok. yorum olarak kendinkini gönderenin yorumunu yayınlamadan, o gelen adrese bi mail atıyorum, böylece oluyor :) yaklaşık 9 kere mail hesabım hacklendiği için böyle saçma bi sistem geliştirdim.

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker