5 Eylül 2007 Çarşamba

sondak

son dakikacılık.
kos'ta turkcell çekmekte. acente aranır bilet için-- ı-ıh. kimse yok.
"annee, yolun düşerse bi bilet sorar mısın?"
tarih ayın 4ü. planlanan uçuş tarihi 9u. evet, hollandaya. rahat bi insanım ben.

"deryik bilet yok, kendin bi bak"

nası bakiym...feribotlarlarlar. biletler yoklarlarlar.
bu yıl kesinlikle inandım, melekler varsa eğer, işleri güçleri işini son dakikaya bırakanların hayatını kolaylaştırmak. veee işleri son dakikaya bırakmaktan vazgeçmelerine engel olmak. nedir işte, 11ine bulundu. heç. panik yersiz bi şi.

yunan adaları yazacak takatim yok. uykusuzum. zaten benden santorini mikanos anıları bekleyen varsa üzülür. biz sade sade kos-patmos-lipsi-kos turu yaptık efendim. 12 adalarımsı. ha gittiğimiz yerde tarihe arkeolojiye doyma fırsatım da olmadı zira perulum "heyt güneşlenicem ben" dedi, pikiledim. aman bi feribota bakar be teyzesi, sonra da onu yaparız.

sevgili hocamız ahmet gür'ün -ki bilen bilir- yunan adaları için kısaca "denize batmış dağa turist götürüyolar" cümlesi vardır. hakkat yani ahmet hocam. patmos bayaa bi dağlıktı misal. ve lakin orda bi griekos var, minicik bi koycuk... hani tam kaçmak saklanmak yeri. yok saklanmak yetmez... insanlardan nefret edip kendinizi st.john kilisesine adamak isterseniz, öncesinde bi "ruhu terbiye için izole yaşam denemesi" yapmak gerekir ya.. işte ona uygun bi yer. sonra hora'ya çıkarsınız zaten yakın. mis. buyrun kilise. insandan çok kedi olan bi yer.



lipsi güzel lipsi şirin lipsi minik. lipsi'de kalıp etrafındaki 5 küçük adaya günlük turla gitmek çok güzel olurdu; onun için yapmadık öyle bi şi. biz patmos'ta kalıp lipsi'ye günübirlik gittik.



özetle çıkacak dersler:

1) tur kitaplarıyla yola çıkmayın ya da bayaa iyi bi kitap olsun. sorsanız her bi ada en muhteşem, her bi koy ölünesi.. hadi ordan. insan bi göreceli gider. "gürültüden uzak, 5-6 tavernası olan, ışıldayan kumsalıyla griekos" dediler, limanının yanında kum olan 2 lokantalı mini mini bi köy (daha küçük bi yerleşim birimi yok di mi?) bulduk. hani kalabalıktan kaçıyoruz da... bi yere kadar.

2) kafanıza göre "o feribotla buraya ordan oraya deliler gibiiii" planları yapmadan önce gerçekçi olun, yoksa bileti satan abla faltaşı gibi açılmış gözlerle "tek cin fikirli sen misin kuzum?" bakışı atıyo. ya da en az 1 hafta süreniz olsun. gidiş kolay da dönüş feribotu az. evet saçma biliyorum.

3) hızlı feribot pahalı bi şi. gece feribotlarında çok güzel uyunuyo.

4) feribottan yanlışlıkla erken inerseniz, panik halinde feribota dönmek yerinde indiğiniz yerde kalın. biz yapsaydık patmos değil lipsi'de olacaktık. akıl işte.

5) feribot çıkışı bir sürü insan "kalacak yer vereliiim" diye geliyo, kuul takılın bi kenara çekilin.

6) kos merkezde kalmayın. zaten kos'a günübirlik de gitmeyin, güneyi ve kuzeyindeki koyları çok güzel.

7) ilk yapacağınız şey otobüs tarifesi almak olsun. mühim.

8) yunan adalarında euro'yu TL'ye çevirmiyolar, bankalar döviz kurunu vermiyomuş. evet tuhaf biliyorum. bodrum ya da datçadan artık.

9) turizm ve hediyelik eşya konusunun vardığı son noktayı söylüyorum: "özgür yunan kedileri takvimi". efendim bildiğiniz sokak kedileri, bildiğiniz sarman ve tekir, takvim sayfalarına model olmuşlar. AB sınırları içinde sokak kedisi sahibi başka ülke kalmadığından olacak ki "özgür kediler" adı altında pazarlanır olmuş. "özgür türk köpekleri" çalışmanız varsa çabuk olun derim.

10) ehehe... on, kırmızı don. sağlıcakla efendim. döndüm işte.

5 yorum:

Emir Bey dedi ki...

return of the deryik diye serinin 3. kitabını basalım !

Tugc dedi ki...

Hosgeldin..Sonunda be Deryik :)

deryik dedi ki...

emir bey:yok benim hedef star wars... 3 yetmez :)

tuğçe: valla sonunda be tuğçecim :D

Aysin dedi ki...

1 hafta kala uçak bileti bakmak epey dolu cepler gerektiriyor olsa gerek.

deryik dedi ki...

5 yil once cok zengindim demek isterdim; ama hatirladigim kadariyla gidis-donus bileti alip donusu aciga aldirmistim. Dolu cepten cok kendini bilip erken planlama ve iyi bi seyahat acentesiyle calisma.

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker