17 Mayıs 2012 Perşembe

ben yazmamışım, siz okumamışsınız.

Kitap okuyabilirim, okumuyorum. Çok bunalınca kendimi dışarı atabilirim, ona da hayır. Hani "boş vaktim olsa ohohohoooo" dediğim tonla iş var, onlara da cık. yer gök müze, bedava ve bende vakit bol - yoo dostum yo. hiçbi şi yapmıyosan şu ojelerini sil di mi? ı-ıh. hıh işte, ıı-ıııhhh.

bunu yaptım, sayılır mı?

kısır döngü şu: hiçbi şi yapmama - hiçbi şi yapmayıştan nefret etme- kendini eve kapayıp bi şi yapmaya zorlama - zora gelince hiçbi şi yapmama - saate bakıp iyice sinirlenme - "bu saatten sonra olmaz" deyip yine bi şi yapmama - bahanelerime sinirlenip eve kapanma.

bugün bi değişiklik olarak tüm bu faaliyeti dikey değil, yatay yaptım.

kendime öyle sinir oluyorum ki kelimeler kifayetsiz. sevimsiz, nursuz bi haldeyim. derdim tasam da yok çok şükür, bi kendime uyuzum o kadar. boşta kalan bakkal bile daha yaratıcı, öyle diyeyim. her sabah 7de kalktığımı da ayrıca belirtirim, öğlen kalkıp "gün bitmiş" demiyorum yani, itinayla, dakika dakika öğütüyorum şahsen.

hayatta en sinir olduğum şeylerden biri de "üff sıkılıyorum, üff püff çok sıkıldım" halleridir, rahat batması tam. iyice bi silkeleyip kendine getirmek isterim bunu diyeni. "boş vakit" bence gayet burjuva bir zaman dilimi olup, fazlasından şikayet etmek bana "ekmek bulamıyolarsa pastayı birileri yedirsin işte üf yaa" gelir. hatta dileyenin ağzına terlikle vurabilirim, öyle bir sinir oluyorum.

yarın bunu mu denesem napsam. terlikse, terlik.
blogdan bile soğuttum kendimi ya.

5 yorum:

Damla dedi ki...

kitap di mi kitap... boş vakitte yapılmaması gereken ve hatta boş vakitte asla yapılamayan şey.

silkelenip silkelenip yürüyüşe çıkıyorum, onu da yapmasam depresyon sanıcam. oysa sadece boş vakit batması sadece.

merhababenszn dedi ki...

Ben böyle durumlarda korkularimi listeliyorum. Eger harekete gecmekten, is bitirmekten böyle siddetle kaciniyorsam; aslinda basima nelerin gelebilecegini kuruyorum. Felaket senaryolarim neler? Onlari bir kagida dökünce ve kendima itiraf edince en azindan kendine nefret kismi azaliyor, o asi direnc zayifliyor.

deryik dedi ki...

Damla: e kuzum, hem iş hem okul, senin nasıl boş vaktin oluyor yahu? o kadarına leisure time denir :)

szn: onu yaptım ben geçen hafta. işin fenası, korku yerini kendine acımaya bırakabiliyor her an. hani bunları görüp HALA bi şi yapmadığım için. yine de doğru bir nokta, belki de listem yeterince dürüst değildi.

nurbanu dedi ki...

Al bakalim bunu duymus muydun?
http://www.postsecret.com/ cok basarili bir proje. bir nevi gunun aydinlansin diye! :)

Aslinda seni "emotional baggage check" projesine yonlendiricektim. Icindeki sikintiyi yaziyorsun, sonra dunyanin bir kosesindeki herhangi biri senin sikintini okuyup sana tavsiye ve bir sarki gonderiyor! fekat cok spamleniyormus kapanmis o nedenle yukardakiyle yetinmek zorundasin...

Hadi hadi, gunde en asagi 2 onemli sey yetistirmeye bak sen.. bu kadari bile yeter! bir de ne dedik, eve kapanmak yoook!!

mua!

deryik dedi ki...

ah super bu! o emotional baggage check'i biliyorum, bi ara bakmıştım. bu ara en çok "hadiii" duymak iyi geliyor. teşekkür ederim :)

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker