22 Temmuz 2011 Cuma

gökhan, 16, samsun

16 ve 18 yaşında iki çocuk. 13 asker, gecenin karanlığında 10 dakikada 500 mermi sıkıyor bu çocuklara. 10 dakika, 600 saniye eder. 10 dakika boyunca neredeyse her saniye bir kurşun atılmış.
kardeş, adı gökhan, feci şekilde ölüyor. abi canını zor kurtarıyor.

"Gökhan çoğu zaman defter, kalem, silgi parası bulamadığı için okula devam edemiyordu. 2 yıl önce elektrik kontağında çıkan ateşten evleri yanmıştı. Sonra şu anda oturdukları eve kiraya çıktılar. En büyük hedefleri yanan evlerini tamir etmekti. Gökhan da bu nedenle günlük 20 TL’ye annesi ile birlikte tarlada soğan toplamaya giderdi. Ağabeyi Habip de iş buldukça oto yıkamacı da çalışıyordu. Hep garibanlık içinde yaşadılar."

aa o kadar masum olamazlar! "dur" diyen jandarmaya silah atmışlar efendim, silahı nerden bulmuşlar? bilmem. belki adi bir suça karışmışlardır, eğer illa bir suç var ise. jandarmadan korkmuşlardır, muhtemelen. çocuklar. ne kadar inanmasanız da, 16 ve 18 yaş, çocuk.

peki neden ölüyorlar? o saatte, orada ve siyah montlu oldukları için.
evet, resmen siyah monttan. asker ifadeleri öyle diyor:


"İstihbarat raporlarında gece saatlerinde oradan terör örgütü mensuplarının geçeceği belirtiliyordu. Raporlarda geçecek kişilerin üzerlerinde siyah montların bulunduğu belirtiliyordu. Bunun üzerine bölgeye pusu atıldı. Belirtilen saatte 2 kişinin geçtiği fark edildi ve raporlarda belirtildiği gibi siyah montlar vardı üzerlerinde. Yaklaşık 20 dakika bu kişiler izlendi. Daha sonra ‘dur jandarma’ diye 2 defa uyarıda bulunuldu. Ancak karşı taraftan 2-3 el silah sesi geldi ve ağaçlık bölgeye doğru kaçmaya başladılar. Bunun üzerine ateş açıldı. Oradan tam o saatte 2 PKK’lının geçeceği istihbaratını almıştık. 10 dakika boyunca yaylım ateşi açtık. Daha sonra canlı hedefe ateş açın emri verildi"


*


 kısa ve öz bir notla bitireyim:

iki çocuk,bitmek bilmeyen bir savaşın, kayda bile girmeyecek kayıpları oldu. "ay pardon" oldular. "ay pardon"la öldüler. siyah mont giymişler çünkü, çünkü istihbarat demiş ki siyah montla geçecek kötü adamlar.

ben savaştan, askerlikten, istihbarattan, bıktım, yoruldum. bu kadın halimle, onların ortasına düşmeyecek halimle, çok yoruldum. istemiyorum. bunu istememek bile suç. ben bunu istemeyince mesela, sizi askerlikten filan soğutuyorum, halbuki sımsıcak ve sımsıkı olmalısınız. o nefes ensenizden girmeli, ağzınızdan çıkmalı. Avrupa Konseyi’nin 47 üyesi arasında zorunlu askerliğin olduğu 15 ülkeden biri olan Türkiye, mevzuatında vicdani ret hakkı olmayan tek ülke. yo yo bunları düşünmemeliyim. 47 ülkenin 46'sının vatanı kutsal değil, onlar yeterince vatandaş değil, onların iç ve dış mihrakları yok. bi bizim var, en çok bizim var, bi tek bize var.

halbuki mesela, benim bi arkadaşımın adı da gökhan. o gökhan, 16 yaşında giydiği siyah mont yüzünden ölümle yaşam arasında bi karmaşaya kurban gitmedi. siz de elbet bir gökhan tanıyorsunuzdur. o da işte, bugün 16 yaşında siyah mont giymediği için belki, sizinle tanışabildi.

Hiç yorum yok:

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker