20 Eylül 2007 Perşembe

cokus

goruldugu uzere turkce kararkterlerden mahrum haldeyim... zira tamamen bi surtuk olduguna inandigim toshibam iki gun once vefat etti. evet, bu tez manyakliginin ortasinda, ben atesler icinde antibiyotikle yatarken ve yeni toparlamisken kendisi olmeye karar verdi. iki kez fisi yerinden cikti diye hard drive'indan olan bi bilgisayarin bilgi sayabilecegine inanmiyorum. once sadece windows sandim ama i-ih. hard drive yok. gitti. dosyalar gitti. 4 yillik bogazici fotograflarim, anilarim, yazilarim. sarkilar ve en korkuncu da tez dosyam, teze dair topladigim her detay gitti.

yarin hocamla gorusmem gerekiyo. heralde 62den tavsan yapip cikicam karsisina.

pazartesi gunu de gidiyorum gallere. ne bok yiyeceksem. gitmesem de burda sansima mi kussem acaba?

bahtsiz bedevilik degil bu, daha feci bi si.... bu boyle alacakaranlik kabuslarinin gercek olmasi. x-files hatta. kufur. ay noktali harflerim bile yok. ve burda herhangi bi teknik servis icin bayilmam gereken hizmet masrafini dusunmek dahi istemiyorum ("hanfendi hard drive sizlere omur demek icin 20 euro lutfen" dediler bile)...


ben yokum bi sure. icip icip kaderime kufredicem. ah icemem, antibiyotik aliyorum. dumduz kufredicem o zaman.

evet yuce bilginlerin hep dedigi gibi:

back up your files!

17 yorum:

Tugc dedi ki...

Deryik seni tahmin edemeyeceğin kadar iyi anlıyorum..Çünkü laptobum 3hafta önce öldü, yeni almak zorunda kaldım ama içindeki fotoğraflar, müzik, yazdığım yazılarım filan...gitti..

Emir Bey dedi ki...

benim içim acıdı 2 senelik bilgisayara format atınca bir de düşünüyorum tez falan !?!? of of kör talih sizinkisi kurşun döktürmelik !

ikinehir dedi ki...

ama ama deryik onun bi çaresi oluyo ya. biliyorum oluyo, bana oldu burda kurtardılar fotoları falan herbişeyi. ben anlamam nasıl oluyo ama oluyo yani. allah allah, geçmiş olsun ama ümidini kesme bi bilgisayarcıya bilene götürsen..? kolay gelsin, şansın dönsün, yüzün gülsün!

jelatin dedi ki...

ğ, ü, ş, ı, ö, ç, â, û, î

Copy*Paste edersin diye koydum. Büyükşehir çalışıyor.

ezgi dedi ki...

ah be çok geçmiş olsun, benim de başıma gelen hadise... toshibaların gerizekalı olduğunu bir yana bırakırsak 3 yıllık garantisi olduğunu belirteyim. belki işine yarar.

Adsız dedi ki...

Hay allah ya resmen eli ayağı oluyor insanın valla üzüldüm şimdi.Canım benim kuzenin dükkanı var eğer sağlam birini bulamazsan bana mail at sana vereyim telefonunu.

Adsız dedi ki...

Bu hayat sizin bizlerde evimizin bir köşesinde ıskaladığımız bir yaşamın ne okulunu gördük ne doru düzgün düşlerimiz oldu gittiğiniz heryerden mahrum bi sürü seyden özlem çektik gözümüz yok allah daha çok versin ama sizin gibilerin yakınmalrını görünce dahada umutsuz oluyor insan....

merhababenszn dedi ki...

ben de staj raporunun s sini yazamadan klavyesine PRIL -bildiginiz bulasik deterjani- dokulen cici laptopim icin cirpindim gecen hafta. acep ana kart gitmis midir, acep rapor haftaya nasil yetisecek, ana kart gittiyse kac sene sonra bi laptop daha alabilecek param olur ki, turu hesaplar yaptim. ama seni burada boyle okuyunca kendimi biraktim senin islerinin yoluna girmesine duaciyim.

deryik dedi ki...

isimsiz: bizim gibiler ve sizin gibiler ayriminiza ayrica bayildim; ama su an burjuva bi sekilde giden malvarligima degil, gecelerce harcadigim emege, yaptigim arastirmalara yaniyorum, minicik bi hata yuzunden hepsinin yok olmasina... bilmem ki bunun bi anlami var midir? sanirim yoktur.

Peanut Butter and Black Coffee dedi ki...

deryik çok geçmiş olsun ya! :(
valla bende olan tek resimler geçende ankarada çektiklerimiz malesef :(

bir de yani, şimdi bu yazıya bu yorum mu yapılır? nedir bir düşmanlık mı var, anlamadım? kendisi size ne yapmış olabilir? bir geçmiş olsun demek bu kadar zorsa, bence hiç yorum yapmamak lazım. kaybolan herhalde banka hesapları ve senetler değil, birinin anıları ve emeği. allah allah, çok acaiyibime gitti.

Adsız dedi ki...

sevgili deryik bu sıkıntının icinde sırası değil ama bişi sorcam.
link değisimi yapalım mı?
http://hepinizindoktoru.blogspot.com
Dr.Oktay
oktaytolga1969@hotmail.com

Adsız dedi ki...

Deryik, hard diskler cesitli sebeplerle gidebiliyor, cogu durumda iclerindeki veri kurtarilabiliyor. Bu konuda uzmanlasmis sirketler bile var, ama ona gelmeden, internetten indirilebilecek hard disk kurtarma programlarini denemeni oneririm. Aslinda once konu hakkinda bilgili birine danissan daha iyi.

Bahsettigim sirketler fiziksel olarak parcalanmis disklerden bile veri kurtarabiliyorlar. Bu turden kurtarmalar epey pahaliya patliyor, ama senin diskinin o kadar hasar gordugunu zannetmiyorum.

DeLiCeVaT dedi ki...

deryik çok üzüldüm ya, umarım kurtarırsın verileri... sessiz in dediği gibi veriler kurtarılabiliyor, ben en son evdeki pcyi yakmıştım, sistem kurulmadı ama verilerin buyuk coğunluğu kurtarılmıştı... bol şans

Adsız dedi ki...

Özür dilerim üstteki yazı için ben geneline konusmuştum bu yazın için değil.Tanımadığım kişilersiniz ne gibi düşmanlığım olabilirki.Ben bu hayatta kimseyede düşman değilim olmamda tekrar özür dilerim..

anselmo dedi ki...

durumuna üzüldüm, yakınlarda olsan -bilişimci blogger kontenjanından- yardımcı olmak isterdim, olabilirdim -bilgilerin kurtarılacağını garanti etmemekle birlikte-.

Aziz DOSTUM dedi ki...

Giden gitmiştir, geleceğe bak. Olmuşla ölmüşe çare bulunmaz. Herşeyde vardır bir hayır, Atalarımız zoruna giden şey senin için en iyisidir derler. Sen verdiğin emeğe nazire yaparcasına bir çalışmayla tezine yeniden başla belki bir yerinden yakalarsın.
Burjuvamısın garibanmısın bilmem zaten ayırmamda önemli olan insanlık bu açıdan baktığımda insan istedikten sonra herşeyi başarır. Yazılarını okuyunca bozulan bir aletin arkasından kendini paralayacak birine benzemediğini gördüm. Azimli fare olursan dişinle çıkarırsın azığını.

Sana tez çalışmanda başarılar.

deryik dedi ki...

herkese tesekkurler, toplarlaniyo isler yavas yavas :)

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker