6 Kasım 2008 Perşembe

aşınma

sivas, 1993.

davanın artık zaman aşımına uğramasının vakti gelmişmiş. öyle diyor cumhuriyet savcısı. sonradan kebap salonu haline getirilen otelde iskenderini keyifle yerken düşündü heralde.

halbuki alt tarafı 15 yıl oldu. 15 adet sonuçsuz, acı dolu yıl.
madem illa aşındırıcaz, en az 37 yıl sürmeli, ölen her kişiye karşı bir yıl sorumluluğu bari, olsun bu devletin.

zaman aşımıymış. bu laf da şaka gibi. aşınıyor da işte zamandan değil. zaman geçtikçe, çözümsüz kaldıkça, aşınmak ne kelime, acılar katlanıp büyüyüp fosilleşiyor. hatta: gelecek kuşaklara mumyalanmış acılar.

zamanında başka bi savcı sormuştu bana:
"yoksa... yoksaaaa... siz türk adaletine, suçluyu ıslah etme gücüne inanmıyo musunuz? şüpheniz mi vaarrr????" gözlerini aça aça. ne o, 16 yaşındaki kapkaççı(m hatta. benim kapkaççım) dava gününe kadar tutuklu kalmasın, eğitim hayatı kaymasın dedim. bundan bu azar.

ıslahı bilemem de ihya ediyo belli ki. bazılarını. hani var ya "hepimiz eşitiz ama bazıları daha eşit"lafı; "adalet mülkün temelidir" çoktan eskidi, bence onun yerine yazılabilir mahkeme duvarlarına.
adamlar da artık "tüh 37'de kaldık" diye hayıflanıyodur.
aşınmakmış. zamanmış. hoş, zamanında adalet bakanı bu adamların avukatlığını üstlenmişti. böyle bi enteresan dava işte; sus, konuşuyor krallar..

3 yorum:

torkunc dedi ki...

zamanla aşınıyor vicdanlar;
tepkisizliğimiz ondan herhal...

udk dedi ki...

Her aklıma geldiıinde, ömrümden en az 37 gün eksiliyor gibi geliyor bana, bu vahşet.

Google' de '' Diksileman '' ararken, bu ilginç blog sayfası çoktı önüme.

En sonunda bağlantıyı buldum, karşıma kuzenim Serhat çıktı ( eski Fotokritik bağlantısı).

İki-üç saniyeliğine sırıttım, şimdi de gidi-yırum, az-biraz hasetle/kıskançlıkla.
benimde yazmak istediğim yazılar var burda.
:)

hep dedi ki...

Beylik sözlerden biridir ama geçerlidir,yerindedir, doğrudur:"Gecikmiş adalet, adalet değildir." Ama gecikmesi hiç gelmemesinden iyidir. Zamanaşımı süresinin 22,5 yıl üzerinden hesaplanması gerektiği hususu yazıldı, çizildi.Dilerim kamu vicdanını derinden yaralayan, bağışlanmaz bir insanlık suçu işleyen bu vahşiler cezasız kalmazlar.Bunların zencileri yakan Ku Klux Klancılardan ne farkı var ki?

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker