17 Mart 2009 Salı

dıt dıdıdı dıt

bazı cümleler, kelimeler var ki çıktığı anda ağırlığından dibe batıyo, içinizde derinlere bir yere. sonra gün boyu ayağımıza dolanıyo sanki. y.türker bu ülkenin çalar saati gibi. çalar saatlerinden biri. çalıp çalıp bi şilerin zamanını hatırlatma derdinde ama ne yazık ki uyanmaya hazır olmayan binler, onbinler halinde hmmmf çekip susturuveriyoruz. çünkü insanlar günler boyunca hiç soru sormadan uyur yonca.

dünya su forumunda panzerler dolusu suyun protestoculara sıkılmış olması ne kadar trajikomik. bi şi sıkılmış olması zaten saçma da su iyice abes. neyse, damn the dams efendim. su sadece H2O değil, asla da olmadı. su politik. kaşınız gözünüz kadar politik. orda çıkıp "kavgaya ne gerek var, birlikte yıkanıcaz köyümüz yağmurlarında" mesajları vermenin tek anlamı, büyük barajlar için uluslararası ve bölgesel kredi fonu oluşturmak maalesef. ayh neyse. sabah sabah.

5 yorum:

Bespelled dedi ki...

Türker'in yazısını bizimle paylaştığın için teşekkürler, deryik

Damlo dedi ki...

http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=926781&Date=18.03.2009&CategoryID=82 okuyunuz hannfendi.

deryik dedi ki...

bespelled: bir şey diil efendim, her zaman.

eğreltiotu: okudum da ne hissediyorum bilemedim.

Damlo dedi ki...

ben de düşünceni merak etmiştim.

deryik dedi ki...

şundan: birincisi asıl yerinde yapılmıyor. e doğal olarak, çünkü orda çalışma sürüyor. asıl mekanından uzak oluşu da bence mimari için kötü. ikincisi aslında başka kalıntılar var; ama londrada. kopyasını yapmaya kalkmamız on binlerce tarihi eser iade davası varken biraz acıklı bi durum. tamam belki kalıntılar bütün tapınak demek değil; ama yeniden yapım sırasında o kalıntılar kullanılabilir. misal. illa yapılacaksa.

gerçek boyutlarda yapmaları benim hoşuma gitmiyor galiba. meydan okuma/ tarih taklidi ve muhtemel başarısızlık/ turizm yatırımı adıyla altında tarih yatan bir bölgede inşaat. moloz, harç, iş makinaları... yapsınlar miniatürk boyutlarında, gezilsin, anlaşılsın filan, tamam. o bir canlandırma. gerçek boyutlarında böyle bir projeyse ölüyü diriltme sanki. bir videoda 3 boyutlu canlandırma da yapılabilir örneğin. discovery channel her gün yapıyo :P

bi daha okudum da, hem de bütün siteyi yeniden inşa edeceklermiş! beni huzursuz ediyor :)

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker